Maatwerkproject

Gierzwaluw galerij in de Sleutels in Leiden

In de Sleutels in Leiden waren al vleermuiskasten door Faunest geplaatst. Daar komen nu galerijen voor gierzwaluwen bij. 

 

Faunest ging voor hen aan de slag en ontwierp en plaatste deze faunavoorzieningen.

Gierzwaluw galerij gootbetimmering de Sleutels Leiden

Galerijen voor gierzwaluwen

Voor het project de Sleutels in Leiden hebben wij 2 jaar geleden de eerste tijdelijk vleermuiskasten ontworpen en geplaatst. Vleermuizen hebben sindsdien hun intrek genomen in deze nestkasten. Ze zijn een groot succes! Voor ditzelfde project hebben we nu op maat gemaakte gierzwaluw galerijen geplaatst. Dit zijn nestkasten die onder de dakgoot komen te hangen met invlieggaten aan de voorzijde en aan de onderkant. Het is een lange galerij met wel 9 nestruimtes per kast.

Gierzwaluw galerij de Sleutels

Gemakkelijk te onderhouden en prettig voor de bewonende gierzwaluw

De kasten zijn gemaakt met aan de achterzijde een haaklat waardoor deze eenvoudig van de gevel te halen is om hem te reinigen. De kast is gemaakt van hetzelfde materiaal als de gootbetimmering zodat op dezelfde wijze afgewerkt kan worden als de rest van het de betimmering. De voorzijde van kast heeft een dubbele schuine zijde, zodat de regen niet de kast kan inwaaien. Dit is eenzelfde schuine lijn als de gootbetimmering voor een rustig aanzicht. Het onderste gedeelte van de voorzijde loopt vervolgens schuin naar binnen, waardoor er een flinke schaduw ontstaat en regen weinig kans krijgt om naar binnen door te sijpelen. Dit zorgt voor een prettig warm en droog binnenklimaat voor de vogels.

Gierzwaluw galerij plaatsen
Nestkasten huismussen gierzwaluwen vleermuizen Leusden

Samenwerken aan een natuurinclusieve oplossing

Is er een project waar u graag duurzaam en natuurinclusief wilt (ver)bouwen? Neem contact op!