Okoume FSC gecertificeerd plaatmateriaal

Ontwerpt,
Ontwikkelt,
Bouwt en
Realiseert

Okoume plaatmateriaal is het enige door en door watervaste multiplex op de markt. Okoume is afkomstig uit West-Afrika. De garantplex die Faunest gebruikt is enkel en alleen afkomstig uit FSC gekwalificeerde bosbouw. Daarnaast is het plaatmateriaal KOMO klasse 3 van CE2+ kwaliteit.  De verlijming van de verschillende lagen gebeurt met een formaldehyde-vrije verlijming.

Een sterke kast die lang mee gaat

Okoume plaatmateriaal werkt weinig onder klimatologische omstandigheden als vochtigheid en temperatuurveranderingen. Daarom vormen de nestkasten een sterk en stabiel geheel. Zo is de kans op bijvoorbeeld tochtspleten laag en kunnen we een stabiel binnenklimaat realiseren.

 

Op de verlijming van de plaat zit 15 jaar garantie vanuit onze leverancier. Wij durven de kasten dan ook met een gerust hart 15 jaar te gebruiken. Met het juiste onderhoud kan dit materiaal zeker 30 jaar mee in de buitenlucht.

Circulair gebruik van de Okoume nestkasten en nauwelijks afval

Wanneer men het hout onbehandeld buiten toepast is het net zo kwetsbaar als ander hout. Daarom gebruiken we onbehandeld Okoume enkel bij tijdelijke oplossingen van maximaal 3 jaar. We kiezen er hier bewust voor geen afwerking te gebruiken, aangezien deze kasten na gebruik veelal in de afvalcontainer verdwijnen. Door het niet aanbrengen van een beschermlaag worden minder verschillende materialen gebruikt in het product. Het reduceren van materiaal en van diversiteit in materialen binnen 1 product zorgt voor een lagere vervuilende waarde. Een duurzame, bewuste keuze dus.

Het is ook mogelijk om de Okoume kasten van ons te huren, we komen ze dan voor u monteren, reinigen wanneer nodig en verwijderen. De kasten zullen dan wel van een duurzame 100% biobased houtbeschermer worden voorzien om deze zo lang mogelijk in de keten te houden.

Okoume is een vrij lichte houtsoort die gemakkelijk te verwerken is in onze CNC frees zonder grove spanen. Dit zorgt ervoor dat wij zeer strak en stabiel kunnen werken. Naden en kieren waar tocht en regen door naar binnen sijpelen kunnen geminimaliseerd worden door het werken met precisie zagen en de computergestuurde frezen. Alle losse elementen vormen samen een eenvoudig bouwpakket zo ontworpen dat deze in sociale werkplaatsen geassembleerd kunnen worden. 

Duurzame nestkasten van Okoume plaatmateriaal