Geëxpandeerde kurk, lichtgewicht en natuurlijk

Ontwerpt,
Ontwikkelt,
Bouwt en
Realiseert

Geëxpandeerde kurk is een natuurproduct van granulaat uit Portugal, afgekort ICB (Insulation Cork board). De granulaat is afkomstig van reststukken kurk en voor onderhoud gesnoeide stammen van de kurkeik. 

 

Door het verhitten van kurkgranulaat expanderen de korrels en komt de in de kurk aanwezige suberine hars vrij om de losse delen te verbinden. Zo ontstaat er een zeer licht materiaal dat thermisch en geluidsisolerend werkt. De thermisch isolerende werking van het materiaal voorkomt koudebruggen in de gevel. Het is tevens waterafstotend en wordt niet aangetast door muizen of termieten. Het is 100% recycleerbaar.

Lichtgewicht alternatief en 100% natuurlijk

Na jaren en jaren van gebruik worden geen technische veranderingen in het materiaal waargenomen. Om deze reden zijn testen we met kurkplaat ter vervanging van de zware, milieuvervuilende betonnen of steengoed inbouwkasten. Wij gebruiken de kurkplaat als lichtgewicht en 100% natuurlijke vervanger van huidige stenen panelen. Het grootste voordeel van beton en cement is dat het dichter in de buurt komt van de stenige omgeving die vleermuizen van origine bewonen, maar het is ook zwaar en vervuilend. ICB plaat is daarentegen veel lichter van gewicht, 100% natuurlijk en makkelijk te verwerken. Ook is het materiaal superzacht voor de fijne huiden van babyvleermuizen. En het materiaal geeft een hele goede grip om zo door de gehele kast een hangplek te vinden. En als klapper op de vuurpijl slaat het CO2 op in plaats van dat het CO2 gebruikt.

Lichtgewicht nestkasten met kurk