ONZE AMBITIE: DUURZAAM EN CIRCULAIR

Ontwerpt,
Ontwikkelt,
Bouwt en
Realiseert

100% circulaire faunavoorzieningen

Als eerste partij in Nederland gaat Faunest de innovatieve uitdaging aan om het verstedelijkt gebied als broedplaats voor biodiversiteit te zien en hiervoor de benodigde 100% circulaire voorzieningen te leveren.

 

Begin 2019 is designer Jennifer de Jonge begonnen met het ontwikkelen van duurzame nestkasten. Dat deze kasten werken is ruimschoots bewezen door ingebruikname van verschillende diersoorten. Per 2020 is Faunest daadwerkelijk opgericht.

Toekomstig compost

De moonshot is om iedere nestkast te maken als zijnde toekomstig compost. Daar stopt het echter niet. Voor de materialen die we gebruiken gaan we op zoek naar restmaterialen van andere producenten. Zo gebruiken we snijverlies van meubelmakers, en restpartijen en geoogste grondstoffen uit de bouwketen. We willen ook zelf de verantwoordelijkheid in handen nemen om te zorgen dat de door ons gebruikte materialen weer gekweekt worden.

ALLE PRODUCTEN DIE WE OP DE MARKT BRENGEN WORDEN 'BEYOND END OF LIFE' ONTWORPEN.

Jennifer de Jonge, Oprichter en Ontwerper
Jennifer de Jonge
Vleermuis Medium Eiken Kurk voor grip zij

Nestkasten en faunaverblijven

We ontwikkelen nestkasten en andere faunavoorzieningen. Deze bouwen we met duurzame materialen waarbij we zo veel mogelijk gebruik maken van de restmaterialen van onze partner. Ze zijn te koop voor langdurige plaatsing en te huur voor hergebruik.