Ontwerp

Het ontwerpen van faunavoorzieningen wordt rekening gehouden met de specifieke eisen voor de verschillende verblijfplaatsen om de functionaliteit te optimaliseren. Hierbij wordt ecologische kennis vergaard en wordt o.a. gekeken naar specifieke eisen uit bijvoorbeelde kennisdocumenten van BIJ12 (link?) of informatie van diverse beschermingsorganisaties. De materialen die worden gebruikt zijn bij voorkeur bio-based en van Nederlandse bodem, daarnaast worden vooral materialen gebruikt die bijdragen en de functionaliteit van de voorziening.
Bekijk hier onze ontwerpprincipes.

Realisatie: Wanneer doen we wat?

Faunest werkt nauw samen met ecologen en denkt graag mee over de verschillende voorzieningen en de planning. Om zo snel mogelijk de klimaatdoelen te halen zonder de wet natuurbeheer in de weg te zitten is het meer dan belangrijk om vanaf het schetsontwerp aan tafel te zetten met architecten, woningbouw coöperaties  en ontwikkelaars.

Lente

Een zoemende, tsjirpende fluitende bouwende periode voor de dieren. Veel nieuwe leven ontstaat en zal gebruik maken van onze nestkasten. Voor ons een periode om te analyseren te plannen en bouwen.

Zomer

Voor de dieren een behoorlijk drukke periode. Wij gebruiken deze periode vooral om samen met de ecologen en onderzoekers de plannen samen te stellen voor het volgende seizoen. En uiteraard het ontwikkelen van kasten en maatwerk.

Herfst

In de herfst gaan de dieren veelal verzamelen of verplaatsen. Voor ons een enorm drukke periode waarbij we vooral werken aan het ongeschikt maken van gebouwen. Veel op locatie werken dus. Een tijd van realiseren.

Winter

Een periode van slaap of van vakantie naar warmere oorden voor de dieren. Deze rustige periode gebruiken wij voor het ontwikkelen en het plaatsen van voorzieningen.