ontwerpt
ontwikkelt
bouwt
en realiseert

Ontdek ons aanbod

Download catalogus


Bel direct: 06-48191419

Voor meer informatie, kennismaking en advies.

Van ontwerp tot realisatie

Als architect voor de dieren ondersteunt Faunest o.a. architecten, ecologisch adviseurs, terreinbeheerders en ontwikkelaars bij het inpassen van functionele voorzieningen voor tal van diersoorten.

Dit kan zowel via standaard oplossingen of middels maatwerk.

Naast dat we de voorzieningen ontwikkelen of leveren, kunnen we de faunavoorzieningen ook plaatsen.
Dit laatste gebeurt veelal binnen de kaders van een ontheffing voor de Wet Natuurscherming waarin het aanbieden van alternatieve verblijfplaatsen als voorschrift is opgenomen.

Diezelfde ontheffingen kunnen voorschrijven dat gebouwen voorafgaand aan werkzaamheden ongeschikt gemaakt moeten worden als verblijfplaats van dieren. Voor vleermuizen vind dit voornamelijk plaats tussen 1 september en 1 november. Voor de vogels moet je denken aan 1 september tot 1 maart.

Ook deze werkzaamheden voert Faunest uit

Realisatie: Wanneer doen we wat?

Faunest werkt nauw samen met ecologen en denkt graag mee over de verschillende voorzieningen en de planning. Om zo snel mogelijk de klimaatdoelen te halen zonder de wet natuurbeheer in de weg te zitten is het meer dan belangrijk om vanaf het schetsontwerp aan tafel te zetten met architecten, woningbouw coöperaties en ontwikkelaars.

Lente

Een zoemende, tsjirpende fluitende bouwende periode voor de dieren. Veel nieuwe leven ontstaat en zal gebruik maken van onze nestkasten. Voor ons een periode om te analyseren te plannen en bouwen.

Zomer

Voor de dieren een behoorlijk drukke periode. Wij gebruiken deze periode vooral om samen met de ecologen en onderzoekers de plannen samen te stellen voor het volgende seizoen. En uiteraard het ontwikkelen van kasten en maatwerk.

Herfst

In de herfst gaan de dieren veelal verzamelen of verplaatsen. Voor ons een enorm drukke periode waarbij we vooral werken aan het ongeschikt maken van gebouwen. Veel op locatie werken dus. Een tijd van realiseren.

Winter

Een periode van slaap of van vakantie naar warmere oorden voor de dieren. Deze rustige periode gebruiken wij voor het ontwikkelen en het plaatsen van voorzieningen.