ontwerpt
ontwikkelt
bouwt
en realiseert

Ontdek ons aanbod

Download catalogus


Bel direct: 06-48191419

Voor meer informatie, kennismaking en advies.

Een leefbare toekomst voor mens en dier

Faunest ontzorgt de bouwwereld met ecologische begeleiding, mitigatie voorzieningen onderzoek, advies en ontwerp op het gebied van natuurbeheer.
Als Architect voor de dieren ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en plaatst Faunest voorzieningen in het kader van voorschriften uit ontheffingen wet natuurbescherming.
Ten behoeve van mitigerende maatregelen, plaag bestrijding en vergroten van de bio-diversiteit.

Faunest ontzorgt gemeenten, projectontwikkelaars, aannemers, architecten etc in navolging van de wet door implementatie, installatie en monitoring van de fauna voorzieningen in de breedste zin van het woord.

Vanaf het schetsontwerp aan tafel zitten met gebiedsontwikkelaars, architecten, projectontwikkelaars, woningbouwcoöperaties en ga zo maar door, om vlot esthetische oplossingen te generen naar de wet natuurbescherming.

Het behalen van de klimaat doelen met de grote omslag naar energielabel A++ voor  alle soorten gebouwen zonder daarbij de gebouwbewonende soorten hun nestgelegenheid te ontnemen maar juist een groter aantal nestgelegenheden aan te bieden zonder al te veel moeite en op esthetische wijze.
Dat is 1 van onze grote ambities.

Gebouwen vrij van gebouw bewonende soorten krijgen alvorens ze gesloopt worden. Met voldoende nieuwe nestgelegenheden in de nabije omgeving.

Maar ook plaagdierbestrijding zoals de eikenprocessierups met behulp van natuurlijke predatoren als de vleermuis, eekhoorn en gaasvlieg. Allereerst plaatsen wij de benodigde kasten maar graag praten we met u verder over de benodigde flora om zo de juiste gebiedseigenschappen te creëren  voor die predatoren om ook voorgoed te huisvesten en zo de plaag jaar na jaar tegen te gaan.

De moonshot van Faunest is om een modulaire biotoop ontwikkelen waarin niet enkel verblijven voor aangetroffen mitigerende diersoorten worden geplaatst maar ook de juiste leefomgeving wordt gecreëerd om zo groei van de populatie mogelijk te maken. Het aanbieden dan hotels en restaurants in een totaalaanpak.

Oprichters van Faunest

Jennifer de Jonge

Jort de Bosch Kemper